Vad innebär konceptet Couchsurfing

Genom en hemsida erbjuder privatpersoner att ta emot en/flera backpacker(s) som gäst under några dagars tid utan kostnad. Du kontaktar personer i staden du önskar bo i och om du har tur, tar någon emot dig och du får en säng/soffa att sova på.

Varför är detta bra för backpackers? / Varför resa genom couchsurfing?

Jag ser fyra anledningar.

1) Du får lära känna lokala invånare (locals) på ett bättre och personligare sätt. Människan inom "couchsurfing-världen" är social, schyst, en livsnjutare & intresserade av att lära känna nya människor och byta erfarenheter. Ett perfekt sätt att komma undan mainstream-resandet och känna på äkta sydamerikanskt liv. Ofta tar locals med dig till platser, restauranger, barer m.m. du inte känner till eller kan läsa om i reseguideböckerna. Dessa platser och de upplevelser brukar vara de bästa.

Mi casa es su casa

2) Språket! Tränar du spanska? Ett fantastiskt tillfälle att få övning och utöka dina spanskakunskaper. Oavsett nivå kommer du få hjälp eftersom sydamerikanare älskar när en utlänsk försöker sig på att tala spanska.

3) Du sparar pengar. Kort sagt, att couchsurfa är ofta helt gratis och även fast du inte ska räkna med det bjuder de ofta t.ex. på goda middagar! Se till att vara aktiv på hemsidan och söka boende i förhand så du har ett när du anländer till en ny stad.

4) Att couchsurfa innebär även att du gärna får erbjuda din egen gästvänlighet när du är tillbaks på hemmaplan. Ett bra sätt att knyta kontakter världen över då Sverige har väldigt många turister varje år och många av dem är inne på hemsidan och letar efter en soffa att bo på, tips på saker att se eller bara ta en fika med dig för att komma in på svenska livet lite bättre. Ofta kommer de som du erbjöd boende till under några dagar att göra detsamma nästa gång du besöker deras land. "Mi casa es su casa" som couchresandet så härligt handlar om.

Hemsida: www.couchsurfing.com

 

God fortsättning /

Sydamerikaguiden

7 jan 2014

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)