RESA SOLO ELLER DUO

<-- Planering

Budget  |  Packning  |  Flygbiljett + Visum  |  Vaccination + Försäkring  |  Resrutt + Säsong  | 
Resa solo eller duo

Du har drömt länge om att göra en sydamerikaresa och nu är det äntligen dags. Du vet bara inte om du ska resa på egen hand eller slå följe med en vän?

 

Båda resesätten har sina för- och nackdelar. Mycket handlar om vad du vill få ut av din resa.

 

  Resa duo Resa solo
Planering av resa Att planera inför resan, lägga upp en provisorisk resplan hör till favoritmomenten innan avfärd och är alltid roligt att ha någon att lägga upp den stora planen med och bolla idéer fram och tillbaka. Reser du solo kan du självklart ha en tilltänkt plan men det är lättare att vara spontan och haka på andra personer.
Ha sällskap Reser du ihop med någon behöver du aldrig vara orolig att vara ensam. Du har din resvän vid din sida. I Sydamerika är det väldigt långa bussresor som måste betas av och där en tur blir betydligt roligare med sällskap. Även fast du reser solo är du aldrig det! Sydamerika översvämmas av vänliga personer och det är också vanligt att andra backpackers reser ensamna. Det beror på hur du är som person men med lite öppenhet, vara social och nyfikenhet kommer ge dig nya kontakter var dag.
Ekonomiskt sätt Ibland billigare med boende för ett dubbelrum än att vara ensam om att betala för ett singelrum. När man lagar mat blir det billigare att vara fler.  
Inlärning av spanska   Reser du ensam, kanske bor hos en värdfamilj - blir du ständigt tvungen att ta kontakt med spansktalande och allt blir upp till dig själv. Du talar inte ditt modersmål så ofta utan håller spanskan aktivt under resan.

Vid olyckor/försvinnande

Det förekommer att man läser hemma om resenärer som försvinner under sin resa. Att vara två innebär att den andre kan kalla på hjälp ifall person A t.ex. visade sig vara borttappad.  
Angående säkerheten Det kan kännas tryggare att ha någon vid sin sida. Sydamerika har blivit en säkrare plats i allmänhet och allt fler väljer att resa solo. Det finns gott om vakter/poliser i städerna. Läs mer under Vanliga Frågor
Dela reseminnen Att dela alla reseminnen med en vän från hemma är underbart. Det kommer vara med hela livet. Återigen, du kommer träffa massivs med människor runt om i världen och dela härliga stunder med. Det är väldigt enkelt att hålla kontakt på internet nu för tiden problemet kan bara bli att hinna/kunna återses.
Packning Kan underlätta att vara två för att dela på utrustning, saker, mat m.m. Kan dela upp värdesaker så du inte bär på allt i enbart din ryggsäck.  
     

 

<-- Planering

Budget  |  Packning  |  Flygbiljett + Visum  |  Vaccination + Försäkring  |  Resrutt + Säsong  | 
Resa solo eller duo

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)