BUSS vs FLYG

<-- Transport

Buss vs Flyg  |  Buss: kostnad, tid, avstånd & tips Ta sig över gränser

 

Transportfrågan kan vara en betydelsefull del av planeringen då Sydamerikas storlek är så otroligt enorm. Mycket beror på tid och ekonomi. Hur ser din budget ut och hur lång tid planerar du? Det finns flera sätt att färdas runt om länderna i Sydamerika, både inom landet och från ett land till ett annat. De vanliga sätten är med buss eller flyg. Min resa bestod enbart av bussturer och enligt mig det bästa resesättet.

Sydamerika buss

FÖRDELAR MED BUSS

Ekonomiskt billigare

Skälet varför många väljer buss framför flyg beror på att bussa i Sydamerika är betydligt billigare. Det är väldigt vanligt för backpackers att åka buss, allt från 2 timmar till 20 timmarssträckor. Har du en resrunda, t.ex. Quito - Buenos Aires och har tiden att avlägga en vecka med buss så kommer du spara in på mycket pengar.

Upplev mer!

"Frihet, äventyr och mer känsla" kommer bussresandet ge dig. Du kan vilken tid som helst boka din bussbiljett och fara till det ställe som tilltalar. Det är en härlig känsla av att sitta i en buss full av lokalinvånare och möjligtvis träna din spanska med någon. Vakna upp efter en lång natt i en helt ny natur utanför rutorna - Sydamerikas varierade landskap efter vägarna är svårslagna.

Går inte miste om mindre platser

Att flyga från storstad till storstad kommer göra att du missar många mindre kända guldklimpar på vägens gång.

Sydamerika flyg

FÖRDELAR MED FLYG

Mindre tidsåtgång för transportering

Det går snabbare, mycket snabbare att ta sig runt mellan städer och länder. Är ditt tidsschema inte av den bredaste sorten är flyg effektivt. Istället för en 20 timmarsresa från Lima till Cuzco (Inom Peru) med buss så flyger du på 1 timme.

Ibland lika prisvärt som buss

Vissa sträckor, vissa datum, visar sig vara nästan lika billiga som att resa med buss. Då pratar vi inrikes. Om man har tidsbrist och känner för att spara in några dagar kan det vara smart att kolla upp pris för både flyg och buss.

Boka flyg 

  • Fungerar bra av att använda sig av exempelvis svenska jämförelsesajter, t.ex. www.travelstart.se

 

<-- Transport

Buss vs Flyg  |  Buss: kostnad, tid, avstånd & tips Ta sig över gränser

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)