INFO + KOSTNAD

<-- Boende

Info + Kostnad  |  Couchsurfing  |  Favoriter

 

Att bo på hostel i Sydamerika är generellt sätt väldigt billigt. Kvalitén kan variera och håller vanligvis en mer enkel standard än västvärldens mer utvecklade. Det är vanligt att ett hostel är familjeägt och att du ser hela familjen jobba tillsammans. Detta gör känslan mer genuin och de gör att du känner dig som hemma.

Sydamerika har dåligt utvecklade avloppssystem vilket innebär att du inte får spola ner toalettpappret i toaletten. Detta kommer man snabbbt in i (och fortfarande 3 veckor efter hemkomst igen tvekar jag för att slänga ner pappret i toaletten). Även vatten är en bristvara så tänk på att diska snabbt och inte hålla ett helt operanummer i duschen. Just duschar och toalett kan vara mindre utvecklat och hostel skriver om det finns varmvatten. Kan vara en bra sak och fråga innan du checkar in.

Kostnaden ligger normalt sätt runt $8-$10 USD. Det är särskilt i Ecuador, Peru och Bolivia du kan hitta boende med prisnivån under $8 USD. Det var inte många gånger jag betalade mer än $10 USD / natt. Undantag Brasilien. Försöker du lägga upp en budget kan en snittkostnad för hostel per dag vara $10.

När du letar hostel i en ny stad är det bra att veta vad du letar efter. Om du vill laga egen mat måste du se till att kök finns. Att frukosten ingår är vanligt och kan vara en bra fråga. Frukosten handlar vanligtvis om bröd, smör/marmelad, ägg, frukt, kaffe och jucie. Om den inte ingår kan det vara så att de ändå serverar mot en avgift på $2-$3 USD. En eller två datorer brukar ofta finnas på hostel. Vissa har WIFI.

Bilder på hostel i Sydamerika

 

 

<-- Boende

Info + Kostnad  |  Couchsurfing  |  Favoriter

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)